• Tlač
  • Email

Novinky z Prievidze: Antoni požiadal o ukončenie zmluvy, Pasovský pokračuje, posilou Kincel

Publikované Wednesday, 1. 7. 2020 o 10:16

Basketbalový klub BC Prievidza predĺžil spoluprácu s Jakubom Pasovským. Prievidzský odchovanec dostával pred predčasným ukončením sezóny stále väčšiu dôveru trénera a v dvoch zápasoch dokonca nastúpil v základnej zostave.

S klubom sa dohodol na dvojročnej spolupráci. V BC Prievidza bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť aj 19-ročný mládežnícky reprezentant Slovenska Samuel Kincel. Odchovanec michalovského basketbalu meria 205 centimetrov a v predchádzajúcom súťažnom ročníku pôsobil v českom Olomouci. S klubom sa dohodol na dvojročnej zmluve s ročnou opciou.

"Sme radi, že sme predĺžili spoluprácu s Jakubom Pasovským. V minule sezóne ukázal veľmi dobrý prístup a tešíme sa na spoluprácu v nasledujúcich dvoch rokoch. Rovnakú radosť máme z podpisu Samuela Kincela, ktorý má veľký potenciál a je ochotný na sebe pracovať a zlepšovať sa. Je to cesta, o ktorej som rozprával už v minulosti a ktorá spočíva v práci s mladými slovenskými hráčmi.

V júni sme organizovali spoločne s trénerom Marošom Helmecym tréningy s hráčmi z MBA Prievidza, ktorí tiež ukázali chuť na sebe pracovať a postupne ich budeme zapájať do tímu. Jadro mladých hráčov teda máme a ďalej sa budeme venovať aj legionárom. Vzhľadom na súčasnú situáciu z pohľadu zatvárania hraníc a obmedzenia cestovania budeme riešiť zahraničné akvizície operatívne,“ vyjadril sa generálny manažér BC Prievidza Marko Batina.

Pred minulou sezónou sa klub dohodol na dlhodobých zmluvách s hráčmi zo Spišskej Novej Vsi Matejom Majerčákom a Adamom Antonim. Kým Majerčák pokračuje podľa platnej zmluvy, budúcnosť Adama Antoniho je neistá. Situáciu priblíž Marko Batina:

"Budúcnosť Adama Antoniho v klube je otázna. Adam požiadal o ukončenie zmluvy a momentálne prebiehajú rokovania. Či bude pokračovať v našom klube alebo nie, budeme fanúšikov informovať v najbližšej možnej dobe.“

ZDROJ: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Wednesday, 1. 7. 2020 o 10:16
Upravil:  

Komentáre k článku